1. Startsida
  2. Press
  3. [2022-12-20] Centrum för cirkulärt byggande blir nytt dotterbolag till IVL
Pressmeddelande | 2022-12-20
eco building or green office plant tree and garden in city concept.

Centrum för cirkulärt byggande blir nytt dotterbolag till IVL

Centrum för cirkulärt byggande, CCBuild, blir nytt dotterbolag till IVL Svenska Miljöinstitutet. Samverkansarenan som startade 2015 som ett projekt inom Vinnovas program Utmaningsdriven Innovation har vuxit kraftigt under åren och kommer nu fortsätta att utvecklas och drivas vidare i IVL:s regi.

– Vi är glada att ännu ett av våra utvecklingsprojekt nu är redo att tas vidare i bolagsform. IVL arbetar med tillämpad forskning och uppdrag och våra dotterbolag är en del av ambitionen att gå från vetenskap till verklighet, säger IVL:s vd Marie Fossum Strannegård.

CCBuilds främsta uppgift är att stötta bygg- och fastighetsbranschens omställning till mer cirkulärt byggande och ökat återbruk. I verksamheten ryms nätverksforum, kunskapsstöd och digitala tjänster som gör det enkelt att inventera och skapa överblick över vilka byggvaror, möbler och andra produkter som finns tillgängliga för återbruk – både internt inom företagen och mellan olika organisationer och företag via en marknadsplats.

– Det har varit en fantastisk resa att tillsammans med samarbetsparter och kollegor utveckla CCBuilds verksamhet. Vi har längs vägen sett en stor cirkulär förflyttning i branschen, men mycket arbete återstår innan marknaden för cirkulära produkter och tjänster är fullt utvecklad och cirkulära arbetssätt är brett implementerade. Vi ser fram emot att fortsatt stötta branschens aktörer i den omställningen, säger Carina Loh Lindholm, som arbetat som koordinator för CCBuild sedan projektstarten 2015.

CCBuild vänder sig till alla aktörer i samhällsbyggnadsbranschen och intresset för att delta är stort. Runt hundra partner är nu anslutna till plattformen, både små företag och stora bolagskoncerner. Bland deltagarna finns arkitekter, byggföretag, fastighetsägare, materialleverantörer och offentliga aktörer.

Vill du veta mer om möjligheten att delta i CCBuild? Här hittar du mer information. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den 12 januari hålls också en informationsträff och visning av den digitala plattformen med produktbank, värdeanalys, inventeringsapp och marknadsplats. Läs mer om det här. Öppnas i nytt fönster.

För mer information, kontakta:
Carina Loh Lindholm, carina.loh.lindholm@ivl.se, tel. 010-788 69 21

IVL:s dotterbolag

IVL Svenska Miljöinstitutet har flera dotterbolag och samäger dessutom test- och pilotanläggningen Hammarby Sjöstadsverk. IVL verkar i flera länder och har bolag i Kina och Indien. I Sverige har IVL dotterbolagen: EPD International, Basta Online, eBVD i Norden, Möbelfakta och Centrum för cirkulärt byggande.

 

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev