1. Startsida
  2. Press
  3. [2017-04-10] IVL blir samarbetspartner och delägare i Rent Dagvatten
Pressmeddelande | 2017-04-10

IVL blir samarbetspartner och delägare i Rent Dagvatten

IVL Svenska Miljöinstitutet blir samarbetspartner och delägare i företagsgruppen Rent Dagvatten. Rent Dagvatten utvecklar helhetslösningar och hjälper kommuner, företag, fastighetsägare och andra att uppnå en långsiktigt hållbar dagvattenhantering.

– Dagvatten är ett växande problem men också en möjlighet i en värld med snabb urbanisering och förändrat klimat. Vi vill gärna utveckla vår verksamhet inom detta område tillsammans med Rent Dagvatten som etablerat sig som en viktig kunskapsplattform för helhetslösningar och utbildning inom dagvattenområdet, säger Mikael Olshammar, ansvarig för dagvattenfrågor på IVL.

Rent Dagvatten startade 2010 som ett projekt med målet att öka fokus på dagvatten och dagvattens innehåll av föroreningar. I dag samverkar företagsgruppen med företag, institutioner och forskning. Sedan några år tillbaka håller man också kurser för att öka kunskapen om hållbar dagvattenhantering hos konsulter och kommunala handläggare.

– Under åren har vi knutit flera samarbetspartner till oss för att komplettera och stärka vårt arbete. IVL:s arbete inom miljö och hållbarhet passar mycket väl ihop med vår strävan att skapa ökat fokus för dagvattenfrågorna hos myndigheter, förvaltningar, fastighetsägare, industrier och allmänhet, säger Erik Bick som är vd och en av initiativtagarna till Rent Dagvatten.

Mer om Rent Dagvatten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information kontakta:
Mikael Olshammar, mikael.olshammar@ivl.se, tel. 010-788 65 08
Erik Bick, erik.bick@rent-dagvatten.se tel. 0709-39 70 43

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2021-06-21

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen