1. Startsida
  2. Press
  3. [2022-02-25] Kommentar med anledning av situationen i Ukraina
Nyhet | 2022-02-25
ukrainas flagga

Kommentar med anledning av situationen i Ukraina

IVL följer med bestörtning utvecklingen i Ukraina. Det är en ofattbar situation, en mänsklig tragedi och en skam för vår tid. Samtidigt som många av oss försöker få en uppfattning om händelserna, i realtid, kan vi redan nu ana att följdverkningarna äventyrar viktigt globalt samarbete.

Vi har genom åren haft ett antal projekt och samarbeten med kollegor i Ryssland, Belarus och Ukraina med inriktning på bland annat internationella överenskommelser om gränsöverskridande luftföroreningar och klimat. Samarbeten som under senare år minskat delvis på grund av politisk oro i regionen.

Marie Fossum Strannegård

Det är vår förhoppning att detta fruktansvärda krig inte stoppar oss från att fortsätta samarbetet och att dela och utbyta kunskap med varandra och tillsammans arbeta för en gemensam hållbar utveckling.

IVL Svenska Miljöinstitutet står upp för demokrati, frihet och internationellt fortsatt samarbete, frågor som är helt avgörande för ett globalt miljö- och utvecklingsarbete.

Marie Fossum Strannegård, vd IVL Svenska Miljöinstitutet

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Sidan senast ändrad: 2022-02-25

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2023 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen