1. Startsida
  2. Press
  3. [2021-10-29] IVL-projekt nominerat till årets cirkulära initiativ
Nyhet | 2021-10-29
Hands using a screwdriver to fit a hinge

IVL-projekt nominerat till årets cirkulära initiativ

Nu är finalisterna till Återvinningsgalan 2021 klara. Centrum för cirkulärt byggande, ett projekt som leds av IVL Svenska Miljöinstitutet, är nominerat till att få pris som årets cirkulära initiativ.

– Det är tack vare insatserna från alla våra engagerade samarbetsparter och våra gemensamma ansträngningar som vi har blivit nominerade, säger Carina Loh Lindholm, projektledare på IVL och koordinator för Centrum för cirkulärt byggande.

CCBuild, som projektet ofta kallas, är en samverkansarena för återbruk och cirkulära materialflöden vid byggande, rivning och förvaltning. Det har fått stor uppslutning från bygg- och fastighetsbranschen. Från 30 aktörer för drygt ett år sedan deltar nu ett 60-tal samarbets- och associerade parter.

– Nomineringen gör oss naturligtvis väldigt stolta, men vi hoppas framförallt att den innebär att fler upptäcker CCBuild och inser värdet av att bygga mer cirkulärt för att minska både användningen av nya material och byggsektorns klimatpåverkan, säger Carina Loh Lindholm.

Digitala verktyg underlättar återanvändning

CCBuild erbjuder digitala verktyg som underlättar återanvändning av byggmaterial, men även nätverk, utbildningar och guider för att stärka marknaden för cirkulära produkter och tjänster inom bygg- och fastighetssektorn.

Arbetet med CCBuild startade 2015 som ett samverkansprojekt med stöd från Vinnova, inom deras program för utmaningsdriven innovation. Nu är projektet inne på det tredje steget som innebär att utveckla, testa och införa lösningar i större skala.

Återvinningsgalan arrangeras av tidningen Recycling och äger rum på Berns i Stockholm den 1 december. Här finns mer information om finalisterna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och om Återvinningsgalan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Juryns motivering till nomineringen: ”Projektet Centrum för cirkulärt byggande (CCBuild) är en växande verksamhet som har som mål att etablera sig som branschens gemensamma arena där aktörer möts och samverkar kring cirkulära materialflöden vid byggande, rivning och förvaltning.”

För mer information om CCBuild, kontakta:
Carina Loh Lindholm, carina.loh.lindholm@ivl.se, tel. 010-788 69 21

Läs mer om Centrum för cirkulärt byggande. Öppnas i nytt fönster. Läs även på webbsidan ccbuild.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev