1. Startsida
  2. Press
  3. [2020-04-15] Marie Fossum Strannegård ny vd
Nyhet | 2020-04-15
Marie Fossum Strannegård

Marie Fossum Strannegård ny vd

Idag tillträder Marie Fossum Strannegård som ny vd på IVL Svenska Miljöinstitutet. Hon ersätter Tord Svedberg, som efter 12 framgångsrika år slutar som vd.

– Vi är glada och förväntansfulla att Marie Fossum Strannegård börjar som vd för IVL Svenska Miljöinstitutet. Maries affärserfarenhet och kompetens inom digitalisering, hållbarhet och kommunikation kommer att vara en värdefull tillgång för IVL:s fortsatta utveckling. Dessutom är hon en uppskattad ledare med en bred erfarenhet från både forskning och konsultverksamhet, säger styrelseordföranden Annika Helker Lundström.

Marie kommer närmast från EY där hon har varit partner. Sedan 2018 har hon ansvarat för bland annat strategi och telekom-, tech- samt mediasegmentet på den nordiska marknaden. Dessförinnan har hon haft olika ledande befattningar på Ericsson, Fortum och Capgemeni.

– Jag tar mig an ledarskapet med mycket energi och ser fram emot att arbeta med IVL Svenska Miljöinstitutets erkänt mycket kompetenta medarbetare. IVL har med sin forskning en unik erfarenhet inom miljö och klimatarbete och en stor framtidspotential, inte minst genom att fortsätta utvecklas inom det digitala området. Jag är övertygad att jag med min erfarenhet av AI, framtidens energisystem och affärer kan tillföra både IVL och deras kunder mycket, säger Marie Fossum Strannegård.

För mer information, kontakta:
Louise Gauffin, louise.gauffin@ivl.se, tel 0733-553555

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev